Ouderportaal
Lucas van Leyden
Openbare basisschool

Ziek

hard aan het werkAls uw kind ziek is en niet naar school kan komen, moet u uw kind voor schooltijd ziekmelden. Dit kan via Schoudercom.

 

Overgeven en diarree

Wij vertrouwen op uw goede inschatting. Kinderen die moeten overgeven of aan de diarree zijn, kunnen beter niet naar school komen.

 

Besmettelijk

Als uw kind een besmettelijke ziekte heeft, moet u dat zo snel mogelijk doorgeven aan de leerkracht.

Dit is o.a. het geval bij buiktyfus, dysenterie, hepatitis A (geelzucht), krentenbaard, mazelen, polio, rode hond, TBC en diverse huidaandoeningen (“vlekjesziekten”). Wij zullen dan met u bespreken of het kind naar school kan komen en welke maatregelen er verdere getroffen moeten worden. Soms moeten wij andere ouders en/of de GGD inlichten of zullen hygiënemaatregelen getroffen moeten worden.

Het is altijd goed om een besmettelijke ziekte te melden, omdat we soms actie moeten ondernemen als er twee of meer gevallen geconstateerd zijn.

Wij volgen de Scholenwijzer van de GGD als er sprake is van ziekten en andere gezondheidsrisico’s. Deze ligt bij de directie ter inzage.

 

Contactgegevens

Zorgt u ervoor dat uw contactgegevens altijd actueel zijn op Schoudercom? Als uw kind overdag ziek wordt of als uw kind bijvoorbeeld stevig is gevallen, moeten wij u kunnen bereiken.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren