Ouderportaal
Lucas van Leyden
Openbare basisschool

Voortgezet onderwijs

Het lijkt natuurlijk nog heel ver weg, als uw kind nog niet eens naar de basisschool gaat. Maar er komt een moment dat u zich moet gaan verdiepen in het voortgezet onderwijs.

 

Op de Lucas van Leyden helpen wij u hierbij. Wij nemen u mee in dit behoorlijk complexe proces, waarin belangrijke keuzes moeten worden gemaakt.

CITO klaar; smullen maar

Wij informeren u over de mogelijkheden in Leiden en omstreken, over de soorten scholen en de verschillen ertussen. Wij geven u advies over het soort school dat het beste bij uw kind past, in onze ogen. Daarvoor gaan wij in groep 7 (na de Entreetoets) en in groep 8 met u in gesprek. De Citotoetsen van alle schooljaren, maar ook het beeld dat wij van uw kind hebben in de klas spelen hierbij een belangrijke rol. Wij organiseren een informatieavond, waarop een deskundige uit het voortgezet onderwijs u van alles hierover vertelt.

 

Uiteraard wordt ook veel op school met de kinderen gesproken over deze keuze. In groep 7 en 8 komt het onderwerp regelmatig ter sprake, zodat de kinderen langzaam maar zeker worden meegenomen in het proces. 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren