Ouderportaal
Lucas van Leyden
Openbare basisschool

Veiligheid zorgt voor optimale ontwikkeling

Het gevoel van veiligheid is voor iedereen belangrijk. Alleen dan kan je jezelf zijn en je optimaal ontwikkelen. De Lucas van Leyden voelt als een tweede thuis: kinderen en volwassenen zijn er graag. Samen stralen we warmte en zorgzaamheid uit.

 

We zijn actief bezig om het gevoel van saamhorigheid te vergroten. We organiseren allerlei groepsdoorbrekende activiteiten, waardoor kinderen niet alleen hun klasgenoten, maar ook kinderen uit andere groepen leren kennen. Het gezamenlijk vieren van feesten, het uitvoeren van projecten, je inzetten voor goede doelen en het werken met tutoren zijn hier voorbeelden van en zorgen voor wederzijds respect.

 

KiVa logoSinds schooljaar 2019-2020 is de Lucas van Leyden een KiVa school. KiVa is een preventief, schoolbreed programma gericht op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten op basisscholen.  KiVa zet in op positieve groepsvorming en stimuleert de sociale vaardigheden en de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Daarmee worden de sociale veiligheid en het pedagogisch klimaat op school verbeterd. Binnen KiVa ligt de nadruk op de groep als geheel en dus niet op specifieke individuen. Het motto van KiVa luidt dan ook: “Samen maken we er een mooie school van”. Uitgebreide informatie over KiVa vindt u in de KiVa oudergids en het  Protocol sociale veiligheid Lucas van Leyden

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren