Ouderportaal
Lucas van Leyden
Openbare basisschool

Schooltijden

Op de locatie Vliet en Steeg zijn verschillende start- en eindtijden.

 

Alle groepen krijgen 25,5 uur per week les. Gemiddeld krijgen alle kinderen dan rond de 960 uur les per schooljaar Gemeten over acht schooljaren voldoen we met 7680 lesuren ruim aan de wettelijke verplichting van 7520 uur. In onderstaande tabel kunt u per locatie de afspraken zien.

 

   Vliet  Steeg
 deuren open  08:20 uur  08:05 uur
 start lessen  08:30 uur  08:15 uur
 eind lessen (maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag)  14:45 uur  14:30 uur
 eind lessen (woensdag)  12:00 uur  11:45 uur

 

Continurooster

Wij werken met een continurooster, wat betekent dat alle kinderen de hele dag onder schooltijd op school blijven. U hoeft dus niet zelf iets te organiseren. De kinderen eten een kwartiertje met de eigen leerkracht in het eigen lokaal. U verzorgt zelf het eten en drinken. Uiteraard zijn energiedranken en koolzuurhoudende dranken verboden. Wij zien dat kinderen steeds vaker de gezonde keuze maken om water te drinken bij het eten.

 

Ervoor of erna, afhankelijk van het rooster, hebben de kinderen een half uur pauze. Het liefst is dat lekker buiten, maar als het weer te vies is, blijven de kinderen in de lokalen. De groepen hebben in drie groepen pauze, zodat niet alle kinderen tegelijk op het plein zijn: de onderbouw, de middenbouw en de bovenbouw.

 

Boter, Kaas en Overblijf

boterWe hebben voor de begeleiding van deze pauze een organisatie ingehuurd: Boter, Kaas en Overblijf (B, K & O). Dat noemen we ook wel de TSO (tussenschoolse opvang). B, K & O zorgt ervoor dat zoveel mogelijk vaste mensen de pauze begeleiden. Zij zorgen ervoor dat het overblijven voor de kinderen veilig en gezellig is, treden op bij problemen (bijv. een schaafwond of een ruzie) en initiëren daar waar mogelijk een activiteit met de kinderen. B, K en O is te bereiken via Schoudercom, als u een vraag wilt stellen. Hun website is te vinden op www.boterkaasenoverblijf.nl. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 071-5161209 en 0651-192691 (Wanda de Ruiter).

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren