Ouderportaal
Lucas van Leyden
Openbare basisschool

Motorische ontwikkeling

slotloop op de sportdagDe ontwikkeling van het bewegen. Een belangrijk onderdeel op onze basisschool.

 

Onder motorische ontwikkeling worden twee dingen verstaan: de fijne motoriek en de grove motoriek.

 

Schrijven is de duidelijkste vorm van fijne motoriek. Ook in het digitale tijdperk moeten de kinderen nog leren schrijven. Op vele plaatsen moeten nog met de pen formulieren worden ingevuld, je maakt een krabbel op een aantekeningenblaadje, je schrijft nog wel eens een persoonlijk kaartje. Het schrijven neemt nog steeds een duidelijke plaats in in onze samenleving.

 

Ook voor veel creatieve vakken is een goede fijne motoriek belangrijk. Tekenen, schilderen en knutselen vragen om vaardigheden op dit gebied. Veters of je horloge vastmaken, een boterham snijden en een splinter verwijderen. Fijne motorische vaardigheden gebruiken we dagelijks.

 

Daarnaast is de grove motorische ontwikkeling voor kinderen erg belangrijk: het bewegen met je hele lichaam.

Het ontdekken van de mogelijkheden van je lichaam, het kennismaken met allerlei sporten. Ons bewegingsonderwijs gaat in op veel verschillende vormen van beweging en ieder kind verlegt telkens de eigen grenzen. Je oefent op je eigen niveau en ervaart hoe leuk bewegen is. Je doet succeservaringen op en leert samenwerken. Respect opbrengen voor elkaars (on-) mogelijkheden hoort daar ook bij.

  

Bij de kleuters staat bewegen in de gymzaal (speelzaal) of buiten dagelijks op het programma. Beide speellolalen zijn recentelijk ingericht met moderne materialen. Op beide locaties hebben we een mooie gymzaal tot onze beschikking. Vanaf groep 3 hebben de kinderen daar tweemaal per week gymles. Eenmaal door de vakleerkracht en eenmaal door een bevoegde groepsleerkracht. Daarnaast maken de kinderen kennis met allerlei uiteenlopende soorten sporten door middel van de sportclinics. Zo vind je altijd een sport die bij je past.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren