Ouderportaal
Lucas van Leyden
Openbare basisschool

Bewegingsonderwijs

sporten is belangrijk

Onze school vindt dat een gezonde geest in een gezond lichaam zit. Bewegen, actief bezig zijn neemt bij ons een belangrijke plek in. De leerlingen krijgen daarom twee keer per week gymles van een vakleerkracht bewegingsonderwijs.

 

Gymkleding

Kleuters gymmen in hun hemd en ondergoed. Speciale gymschoenen mogen, als ze eenvoudig aan en uit te doen zijn. Vanaf groep 3 gymmen de kinderen in hun eigen gymkleren. Korte broek en T-shirt of een gympakje. Gymschoenen zijn verplicht, uiteraard mogen alleen speciale zaalschoenen worden gebruikt.

 

Schoolsportcommissie, kennismakingscursussen 

De Schoolsportcommissie Leiden werkt samen met diverse sportaanbieders in de gemeente Leiden. Hierdoor kun jij kennismaken met verschillende sporten zonder dat je direct lid hoeft te worden. Je kunt op deze manier heel veel sporten uitproberen, totdat je de sport vindt die bij je past.

 
Schoolsportcommissie, schoolsporttoernooien 

De schoolsportcommissie heeft tot taak het organiseren, coördineren en stimuleren van de schoolsport. De commissie stelt zich tot doel schoolsportactiviteiten te verzorgen voor scholieren in Leiden en omgeving. Onze school doet aan diverse toernooien mee. Aanmelden voor de toernooien kan bij Gemma van Schaik, combinatiefunctionaris, via Schoudercom. Ongeveer drie weken voor de sluitingsdatum van inschrijving krijgt elke groep een oproep zich aan te melden.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren