Ouderportaal
Lucas van Leyden
Openbare basisschool

Creatieve ontwikkeling

Jezelf kunnen uiten in creatief werk, creatief denken, maar ook samenwerken en fijn motorische vaardigheden. Het komt allemaal aan de orde in de creatieve ontwikkeling.

 maskers

Bij de kleuters is hier dagelijks ruimte voor. Knippen, plakken, schilderen, tekenen, knutselen, handvaardigheid, zingen, muziek maken, bouwen, verhalen bedenken en toneelspelen. De leerkrachten bieden allerlei creatieve zaken aan en de kinderen gaan er gretig mee aan de slag. De creativiteit van kinderen is enorm groot en de (kinder-)fantasie kan tot prachtige ideeën leiden. Het oplossend vermogen van kinderen is inspirerend en we willen dat zoveel mogelijk stimuleren.

 

Naarmate de kinderen ouder worden, is er minder ruimte in het rooster voor creatieve vakken, maar het verdwijnt zeker niet. Zo werken we met de methodes Uit de kunst en ZangExpress. De kinderen kunnen ook thuis aan de slag met de nummers van deze zangmethode. Verder organiseren we creatieve circuits, waarin vaak minder voorkomende technieken worden aangeboden en nodigen we kunstenaars in de breedste zin van het woord uit om een workshop te komen geven, zoals djembé, dansen of zelfportretten maken.

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren