Ouderportaal
Lucas van Leyden
Openbare basisschool

Communicatie

Communicatie vinden wij erg belangrijk. Het staat niet voor niets in onze pijlers genoemd. Communicatie betreft het uitwisselen van informatie met ouders en kinderen. Dat gaat twee kanten op. Van school en naar school.

 

Naar school

Als u iets kleins wilt communiceren met de leerkracht, kan dat vaak even bij de deur of op het plein. Bijvoorbeeld als uw kind naar de tandarts moet onder schooltijd of als een huisdier ziek is en uw kind daar erg mee zit. Dan kunnen we daarmee rekening houden.

trampoline springen in de nieuwe gymzaalAls uw vraag of zorg wat meer aandacht vraagt, kunt u het beste even een afspraak maken. Vaak is het handig om even een afspraak te maken, zodat u niet tegen een dichte deur aanloopt vanwege andere afspraken. Dan kunnen we wat meer tijd voor u vrij maken en kan er gesproken worden zonder dat andere ouders en kinderen om u heen staan.

 

Als u iets niet goed begrijpt wat wij doen op school of als u zich zorgen maakt, vinden we het prettig als u dat bij ons aangeeft. Niemand wordt beter van verhalen in de wandelgangen, die vaak met een relatief simpele uitleg voorkomen kunnen worden.

 

Van school

Wij proberen u zo goed mogelijk te informeren over alles wat speelt op school. De jaarkalender in Schoudercom geeft de bijzondere zaken aan die al aan het begin van het schooljaar bekend zijn. Zo weet u al ruim van te voren wanneer de leerkrachten een studiedag hebben bijvoorbeeld en hoe de vakanties vallen. U kunt deze kalender synchroniseren met uw eigen electronische agenda.

Wat meer actuele zaken communiceren wij in onze nieuwsbrief. Deze komt ongeveer eens in de twee maanden uit en wordt naar u gemaild. Hierin staan de bijzonderheden van de afgelopen periode en voor de komende periode. Als u zelf een interessant (en niet-commercieel) item heeft dat een link heeft met onderwijs, staan wij daarvoor open.in de zandbak op het groene plein

 

Zaken die alleen een bepaalde groep betreffen of die wat meer privacygevoelige informatie bevatten (zoals de gezondheidstoestand van een leerkracht of leerling), zullen we u per mail versturen.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren