Ouderportaal
Lucas van Leyden
Openbare basisschool

Centrum voor Jeugd en Gezin

een echt optredenWat is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)?

 

Ouders, verzorgers, kinderen en jongeren kunnen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) terecht met alle soorten vragen over opvoeden en opgroeien. We denken met jullie mee en bieden waar nodig ondersteuning.

In het CJG werken verschillende professionals samen, zoals jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, jeugd- en gezinswerkers en pedagogisch adviseurs. Iedere medewerker heeft eigen specifieke deskundigheid ter ondersteuning van u en uw kinderen. 

 

De basisschool en het CJG

Elke school heeft vaste contactpersonen vanuit het CJG. De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) en de Jeugd- en Gezinsteams (JGT) maken onderdeel uit van het CJG.

 

De Jeugdgezondheidszorg nodigt jaarlijks de kinderen uit groep 2 en 7 uit voor een onderzoek of. Zij kijken of uw kind goed kan horen en zien, hoe uw kind groeit en hoe het zich ontwikkelt.  Verder kunt u advies krijgen over bijvoorbeeld voeding, zindelijkheid, gedrag, omgaan met leeftijdsgenoten en het voorkomen van pesten. U kunt altijd contact opnemen voor advies of extra onderzoek.

 

Het Jeugd- en Gezinsteam (JGT) is er voor meer specialistische hulp. In dit team werken deskundigen uit verschillende organisaties samen om u persoonlijk te ondersteunen als u vragen heeft over of problemen hebt met opvoeden en opgroeien. Er wordt samen met u gekeken wat nodig is.

 

Online Centrum voor Jeugd en Gezin
Veel informatie over thema’s als eten, slapen, scheiden, pesten, geld, seksuele opvoeding en meer, vindt u op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Er staan blogs van andere ouders op de site en u kunt meepraten op het forum. Natuurlijk staan onze adressen en openingstijden ook op de website. En u vindt er de link naar onze Facebookpagina.

 

Pubergezond.nl
Voor kinderen van groep 7 heeft het CJG een aparte website vol informatie over verliefdheid, sociale media, gamen, gezondheid en pesten. Met behulp van deze site kunt u thuis met uw kind het contact met de jeugdgezondheidszorg in groep 7 voorbereiden. 

 

Cursusaanbod
Elke ouder kan weleens advies gebruiken. Voor u heeft het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een groot aanbod aan opvoedcursussen, themabijeenkomsten en lezingen over diverse onderwerpen om u te ondersteunen bij de opvoeding.
Ook de kinderen of jongeren zelf kunnen cursussen bij het CJG volgen. Denk aan een weerbaarheidstraining, een training voor kinderen in echtscheidingssituaties (KIES) of een oppascursus.

 

Contact met het CJG
Voor contact met de Jeugdgezondheidszorg of CJG pedagogisch adviseur bel: 088 – 254 23 84
Voor direct contact met het Jeugd- en Gezinsteam bel: 088 – 254 23 60

  

CJG Leiden

088 – 254 23 84

www.cjgleiden.nl

www.pubergezond.nl

https://www.facebook.com/cjgleiden

www.cjgcursus.nl

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren