Ouderportaal
Lucas van Leyden
Openbare basisschool

Bijna vier jaar

Enkele maanden voor uw kind vier jaar wordt, krijgt u van ons een informatieformulier. Wij vragen u om informatie over u, uw thuissituatie en natuurlijk vooral uw kind. Op welke punten is uw kind heel sterk en wat vindt uw kind nog moeilijk, waar moeten wij rekening mee houden?

 in de zandbak

Dit formulier is het uitgangspunt voor het kennismakingsgesprek dat u heeft met de toekomstige leerkracht van uw kind. In dat gesprek krijgt u ook veel informatie over onze school en de kleuterbouw in het bijzonder.

 

Wennen aan school

Het is voor de meeste kinderen spannend om naar de basisschool te gaan. Bijna alle kinderen staan te trappelen om te kunnen beginnen, maar er komen ook veel indrukken op een kind af. Daarom spreken we met u een aantal wendagen af in de periode voorafgaand aan de vierde verjaardag van uw kind. Op deze dagen gaan de kinderen alleen in de ochtend naar school. Het afspreken van deze wendagen is maatwerk. We stemmen het af met wat voor u, uw kind en ons handig is.

 

Ook in de eerste echte schoolweek, als uw kind vier jaar is, kan uw kind nog halve dagen naar school. Als alles goed gaat, draait uw kind daarna volledig mee met de groep. Als maatwerk noodzakelijk is, gaan we met u in gesprek.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren