Ouderportaal
Lucas van Leyden
Openbare basisschool

Beeldmateriaal

hindernisbaan tijdens de sportdagRegelmatig maken we foto’s en af en toe ook filmpjes van de kinderen. Wij vinden de kinderen prachtig en willen dat graag met de wereld delen. Ook weten we dat veel ouders het leuk vinden om op die manier iets mee te krijgen van wat de kinderen op school beleven.

 

Wij zijn een stuk terughoudender geworden met het plaatsen van deze foto’s op internet. Vanaf mei 2018 is de AVG van kracht geworden en wij willen daar zo goed mogelijk mee omgaan. Ouders wordt gevraagd om in hun account aan te geven hoe hun toestemming verdeeld is over de verschillende mogelijkheden. Wij delen foto’s van activiteiten nog hoofdzakelijk via Schoudercom (of via een link die alleen naar een groep ouders wordt gemaild), zodat alleen personen met een account bij de foto’s kunnen komen.

Ouders kunnen altijd hun toestemming voor het gebruik van beeldmateriaal aanpassen in het eigen account van Schoudercom. De leerkracht krijgt daar automatisch bericht van.

 

Het beeld van onze school en onze kinderen dat wij naar buiten kunnen uitdragen wordt hierdoor beperkter, maar wij kunnen op deze manier beter tegemoet komen aan de zorgen omtrent de privacy die bij een groep ouders bestaan.

 

Soms wordt beeldmateriaal gemaakt voor coaching van leerkrachten of onderzoek/begeleiding van kinderen. Dit wordt altijd alleen in besloten kring gebruikt.

in de nieuwe gymzaal

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren