Home

Locatie Vliet

De Lucas van Leyden is een binnenstadschool die letterlijk en figuurlijk midden in de maatschappij staat. De Lucas van Leyden is een openbare basisschool. Wij staan voor dit openbare karakter: alle kinderen, alle ouders en alle medewerkers zijn welkom, ongeacht hun achtergrond.

Onze locatie Vliet is prachtig gelegen in het hart van de Leidse binnenstad aan de gracht nabij het Rapenburg. Creativiteit, plezier, vertrouwen en ontwikkeling zijn sleutelwoorden bij ons op school, waar wij elke dag met de leerlingen aan werken. We hebben oog voor elkaars talent en leren van en met elkaar. Hier vind je een sfeerimpressie van locatie Vliet.

  

Locatie Steeg

De maatschappij waarin wij leven is divers: wij zijn mensen met een verschillende afkomst, opleidingsniveau, cultuur en sociaal-economische achtergrond. Mensen met verschillende denkbeelden, interesses en talenten. We leven en werken samen. Dat maakt onze maatschappij interessanter en rijker. Wij zijn er trots op dat onze school een afspiegeling is van de maatschappij.

Onze locatie Steeg is verstopt en gelegen op een steenworp afstand van de Haarlemmerstraat en het museum Boerhaave. Het mooie schoolplein verborgen als een oase waar je het niet verwacht. Wereldburgerschap, samen, afstemming en autonomie zijn hetgeen waar wij voor gaan!  Hier vind je een sfeerimpressie van locatie Steeg.